=:: RizEyna's Family ::=

........Coretan Untuk Ellya | Wafi & Qasyah........

Cuti - Cuti JB | Melaka | Shah Alam

By 8:17 AM ,

Salam.....
Lama tak menulis ... alang-alang buka lappy nie.. boleh la coret-coret apa2 yang patut. Kebetulan cuti yang jarang2 terjadi di teganu nie yang kluk klek.. cuti kerja cuti kerja.. cuti lagi dan kerja sehari.. terus cuti 3 hari.. uhu.. sampai la 1 mei cuti hari pekerja.. apalagi budak2 nie.. sanggup suruh kita cuti then diorang tak pi sekolah khamis n ahad.. maknanyer sampai 6 hari cuti terus... uhuuu...




Apalagi.. plan last minit.. decide pi ker Batu Pahat dulu dengan tak book apa2 hotel pun lagi.. padahal mesti hotel sesak time2 cuti lama macam ni.. gamble jer la...

=> 27.4.2017 ( Khamis )

Bertolak dari rumah dah tengahri ...jam 12 tghari... tol mahal .. ambik jalan pantai jer sesambil ambik angin... uhu... terus set waze ke Batu Pahat umah Pok Pendi n Mat Nabil.. pasal budak2 nak jumpa sepupu2 diorang... layan2 waze sampai tak stop2... bajet nak makan di Muadzam pekena Udang besa tp.. tak terhenti.. takut sampai mlm.. haha..isi minyak jer di kuantan jap.. direct terus ker segamat... ingat laluan mana la waze ni bawa.. rupa2 nya di bawak nya ikut laluan sunyi.. Bukit Kepong..penuh dgn sawit jer kiri kanan.. muju la cerah lagi.. layan jer la.... Ngam2 sampai jam 7 di Parit Sulong, Batu Pahat.. bermalam di rumah Pok pendi jer.. malas nak check in hotel..


 

 => 28.4.2017 

Awai2 nyer bajet nak ker WetWorld Batu Pahat.. memandangkan hari jumaat.. tak jadi... terus jer ker JPO... mana tau kot2 ada yg berkenan.. sampai JPO tak ramai lagi org... tp ada satu kedai ni ramai la plok... rupa2 rupanya ada sales di PADINI.... borong jgn tak borong..... 


bajet nak ke Legoland esok hari.. cari 2 hotel semua full.. dgn hotel2 legoland yang 1k keatas pun habis.. mak aii.. mana nak duduk nie.. last2 rembat jer hotel mana g ada di Agoda..... dapatla hotel D'Elegence Hotel di Gelang Patah/Legoland... boleh laaaa.. ambik family room baru 150 rial.. haha...


Bawak budak2 pusing2 Legoland dulu ambik aura ...bajet nak masuk esok.. kalu jd masuk.... cek tiket online.. tiket yg ada utk 5 beranak.. dkt 800 rial.. bleh tahan jugak.... 

dang2 dah sampai area gelang patah.. rasa nak jenguk Forest city la plok.. jom..... bleh tahan jugak tempat dia.. sampai terus ker Sales Room .. macam la nak beli kondo kat situ... main juta2 semua wehhh...

apa lagi.. berswafoto n bergambo jer la kito..... Layanggggg...






Sepetang lepak di Forest City .. tak puas bergambo .. comel2 tempat dio.... malamnya.. pi lepak di Stulang Laut makan di Restoran Sayam... ermm.. bleh tahn jugak makan dia.. meksiam mari...

 

  => 29.4.2017

Puas duk di JB.. plan awal nak patak balik ker Batu Pahat utk ker WetWorld ... tak jadi.. terus ke Melaka.. bebudak nak pi ker Melaka Wonderland plak dah...

Sampai melaka dalam jam 4 ptg.. terus godek2 Agoda kot2 ada lagi hotel yg kosong.. nak duk kat Melaka Gold Coast dah penuh... terus rembat jer mana ada.. dapatla hotel SunShine Inn... boleh la lagi tak der..


 Lepas jer check in..terus bawak bebudak pi jejalan di bandar melaka.... bleh la dlm 2-3 km.. brahi jalan kaki ... turun la 5 kilo srg.... sempat la naik river cruise,,, tgk suasana mlm di melaka...


 

 

=> 30.4.2017

haha.. wafi n qasyah dah mengamuk coz plan nak ker Melaka Wonderland tak jadi lagi.. coast baca review .. harga tak berbaloi dgn air yg keruh dan kurang bersih.... apalagi.. decide on da spot utk ker i-City Waterworld jer.... terus pecut ke shah Alam... sampai dlm jam 12.30 .. terus pi beli tiket di i-city... tak la mahal sgt.. total hangus RM120 jer.... apa lagi mandi manda la bebudak nie... baru la ceria..

 

Tapi ..kurang puashati sikit.. bleh mandi dlm 2-3 jam jer... dlm jam 4 ptg. hujan lebat dan ribut petir.. so diorang suruh naik semua dan tutup sementara....decide utk keluar jer dr theme park ni... terus pi cari hotel.... godek lagi Agoda... kebanyakan full house jugak hotel coz esok Labour Day.... rembak Hotel Meria jer di Shah Alam City Center.... 




=> 1.5.2017

First tu decide nak pi shopping mana2 patut.. p memandangkan semua letih jer.. dan pikir kan taknak drive memalam.... terus decide balik jer la...... haha.... Esk kerjaaaaaaa....... bebudak sekolah...... uhu.... apapun.. kira okla la cuti-cuti mesia kali nie.. bleh cover 2-3 negeri sekaligus..... next trip bebudak nak pi ke utara plak.... kena abiskan dlm negeri dulu baru bleh ker oversea diorang kata.... banyak cantik..... :)(:


Sekian............




You Might Also Like

0 love this entry