=:: RizEyna's Family ::=

........Coretan Untuk Ellya | Wafi & Qasyah........

Gigi Ellya Dah Takde

By 10:13 AM

Last week Mama teman kak Ellya pegi cabut gigi..
dah goyang lagi 2 batang kat bahagian depan atas..
Bulan feb ari tu baru je cabut 2 batang bahagian bawah..
Mama selalu cabut gigi kat Klinik Azie kat depan pasar Chabang Tiga (Klinik Azie baru) , 
klinik lama dah tutup..Cantik klinik baru dia moden n comel deko2 nya..
Time ni kak Ellya eksen je lebih siap main goyang2 kan gg dia..geram plak mama nk tolong cabutkan..
Pakai jubah sebab baru abis kelas KAFA..

Time masuk bilik doktor alahai drama pulak..
Drama menangis tak mau kena cabut siap ngengek2 lagi tuh..
Mama tak layan ok..
Doktor sapukan gel strawberry dan biarkan dalam 5 minit kasi kebas..
time ni la kuat beno ngengekan kak Ellya..
Dia kabo takut sgt padahal baru je cabut gg bulan feb ari tuh xdo la sakit mana pom..
Kat hujung sana ada patient lain kat bed satu lagii..sambil tggu kak Ellya ready doktor cabut gg patient lain..
Baik dan lembut doktor nya..suka ngat layan budak ni..
Bila doktor suh bukak mulut dia macam mronta2 sikit takut beno kena cabut sabor je la kak Ellya nih..


Dah selamat cabut 2 batang gg kak Ellya..
Cabut 2 batang gg.. RM 40.00 dapat free gift ubat gg colgate pro gum  & sensodyne
Ini selepas kejadian..sopan santun sebab gusi masih berdarah..
selalu2 after cabut gg doktor suh makan eskrim or minuman sejuk sbb nak cepat hentikan darah..hihi
Tadaaa saya sudah rongak..
Jatuh saham saya 75 % hihi..
Mama harap gg sempatla naik bila nk bukak sekolah nnti..hihi..dah macam meoww dah mama tengok..



You Might Also Like

0 love this entry