=:: RizEyna's Family ::=

........Coretan Untuk Ellya | Wafi & Qasyah........

Birthday Boy Ammar Wafi | 11 Februari 2014..5 Tahun Sudahh

By 8:23 AM

Birthday Abang Wafi 11 Februari jatuh pada hari Selasa..
mama kebetulan cuti sebab Qasyah takde sape nak ngasuh lagipun ada hawa2 nak demam...so mama terpaksa apply cuti nak jaga adik qasyah..
plan nak celebrate Abang Afi nya Birthday mama pospon dulu..
Semalam baru free bolehla ejas time bawak abang Afi makan makan.. 
bawak jalan2 sekitar sini je...
Seminggu Abang wafi dok ulang ulang kata besday dia nk makan kek secret recipi..
itu je la point dia..
Malam 12 Feb mama bawak la birthdy boy celebrate kecil2lan kat Secret recipe Paya Keladi..


Abang Afi dah pom masuk 5 Tahun..
Mengaji rajin mengeja masih merangkak slow2 suku kata pendek2 boleh la sebut..
So far performance Abang Afi kat tadika positive mengikut kata cikgu kelas ketika majlis temu murni awal Februari lalu..
Cumanya mama perasaan Abang Afi suka sangat sentap lately..macam kena sampuk hantu pun ada time dia buat peel tuh..
Sentap kerana benda kecil mama rasa tak berbaloi la Abang Afi tapi nak buat cemane budak baru umur 5 tahun mane la tahu apa itu sentapp..asalkan boleh luahkan perasaan..

Abang Afi memang geng la ngn adik Qasyah..kalu kak ellya buli abg Afi adik Qasyah yg tolong cepuk balik kakaknya..sayang betol abang Afi dia..
Mama order ni..spinach lasagna..tak sedapp..indah rupa dari rasa..makan separuh je..
Mama order utk Abang Afi kids mini burger..makan burger ngn fries tu roti sayur letak tepi..
Tengok tgn sapa yg beria ria..'sungguh' Kak Ellya nak wak lari dulu..hishhh..
Ini ellya share ngan Mak Dek..mama pun makan sekali byk sangat muak..ellya memang suka makan tapi kena stanby air 3-4 gelas..Noodle Tomyam..
Hak ni papa punya beef sup with noodle..tak sedap langsung..

Happy birthday Abang Afi..Dah 5 tahun abang Afi membesar di depan mama, mama doakan abang Afi nanti  jadi Hafiz yer, dapat membimbang adik dan kakak serta keluarga..berjaya di dunia dan akhirat..

Kek choc indulgence macam selalu seketol utk abang Afi..
Hak ni blueberry cheese kalu tak silap, sedap la jugak..

Inilah rupa budak dalam kepedasan tapi sanggup makan sebab sedap katanya..

You Might Also Like

0 love this entry