=:: RizEyna's Family ::=

........Coretan Untuk Ellya | Wafi & Qasyah........

Mengidam Nasi Minyak

By 9:33 AM

Dulu masa awal kawin mama anti nasi minyak sebab tak biasa bekfes mkn nasik minyak..
jumpa pom time jamuan nikah kawin je tapi bila dah duk Tganu ni hari2 jumpa nasi minyak..
orang Tganu memang suka makan nasi minyak 3 X sehari tuh..
Tahun pertama asik menolak tekak tak leh tahan la ngan nasik minyak kena cari nasi kerabu or nasi belauk jugak..
kalu kat kelate mkn pagi memang kena la cari nasi belauk ( nasi putih + gulai ayam/gading/ or gulai ikan + apa2 je lauk campur ) lagi besh kalu dapat nasi gulai ayam kampung..
kalu kat Rantau Panjang lagila ada nasi Kaumok or nasi beriani siam..& kalu nk besh lagi makan nasi sup ngn daging bakor kat kedai kopi yang ni kena pegi masuk golok lah..hihi..sedapp nyaa.
Ini crita masa tahun pertama je lah..
lepas tu thn berikutnya mama plak tak leh kalau tak makan nasik minyak..
jadi teringin sokmo mcm ore mengidam plak..haha..
Warung nasi minyak feveret mama haruslah kat Warung Nasi Minyak Zaki..kedai nya sebelah Klinik Ku Sheikh kat Jalan nk g Kuala Berang sebelah sampai Kg. Wakaf Mempelam..
Nasi minyak sini kalu makan xde muak sangat sebab gulai nya x masuk santan kalu x silap then makan ngan ayam goreng gitu jer..paling besh sambal nya laa..
Kat tempat lain pom sedap tapi kat sini memang la mama suka sangat..kalu bleh hari2 mau makan..hihi..
Time mama pantang dulu papanya hari2 tapau wak balik nasi minyak sbbnya mama kan pantang sorang diri beli yg siap bungkus sokmo la..huhu pantang org moden ni nasi minyak hari2 makan..
Kalu tak silap Warung Zaki ada lagi 1 cawangan kat depan Flat Polis sebelah Giant..rasa makanan sama je cuma sambal lagi sedap kat sini..

Banyak menu jugak selain ayam goreng UPIN IPIN..

Neslo ais mesti...

Nasi sempoi je gulai daging + Ayam Goreng UpinIpin

Selalu jugak mama makan nasi minyak dekat ngn opis sedap gak tapi Ayam Berempah..



You Might Also Like

0 love this entry