=:: RizEyna's Family ::=

........Coretan Untuk Ellya | Wafi & Qasyah........

Happy Birthday Qasyah - 2 Thn | BBQ 2013

By 10:58 AM ,

Ini bukan rancangan asal..
mama niat nak celebrate besday boy Ammar Qasyah kat rumah then mama sendiri yg nk bake kan besday cake Qasyah n celebrate kita2 je.. tiba tiba jadi lain.huhu..
Sebab kita ada tamu hari Khamis & Jumaat tu..
Abang Ipar mama ada bermalam kat rumah kita sampai Jumaat, 
BFF mama cik Has ada mai raya dari Paka then 
Tok Su pom datang dari Dungun so plan asal mama berubah terus..
Dah x jadi nak buat kek qasyah..sori ye sayang lenkali..takde masa..
Plan spontan & lajunya..
Papanya pegi beli ayam then mintak tolong ngn Mok Na staff libbry mai perapkan ayam utk BBq malam nnt..
Pastu time tu jugak kol Kakak Ipar suh masakkan mee hon goreng spesel buat jamuan malam nanti..
Part beli kek cari jajan cekelat semua2 bahan..pinggan mangkuk cawan plastik nak buat jamuan adalah usaha gigih papanya..
Part mama just buat agar agar milo oreo jer..hihi
Sambil sambil tu tepom sedara mara ahli keluarga inform majlis segera ini..
Mama & papa just invite rakan2 yg duk berdekatan saja..
Lagipun BBQ malam hari tak mau la usik waktu tidur semua..
InsyaAllah lenkali kena betul2 well prepare kalu nk arrange birthday party anak anak mama nanti..
Mok Na tolong perapkan ayam..sedap ayam BBQ ni bahan pon simple je..
Mama sempat take note bahan2 dia..
Bawang merah/besar
Bawang putih
Halia
Sos tiram maggi
Gula
Blend semua then perapkan..senang n simple bahan dia.
Bantuan anak dara nya juga..dalam pada kalut2 ni mama sibuk gak masak utk tetamu yg nk datang nnt ..
sebab itulah dapur mama meletop abih tangan kena air panas daa.
Qasyah genap 2 tahun hari ni Jumaat 23 Ogos 2013..
Lahir pd 23.8.2011 di HRPZ 2, KOta Bharu jam 9 pagi..Dua dua boboi mama 03 daa..
Kak Nora yang tolong susunkan lilin lilin atas kek..ini semua aksesori konon nk buat kek sendiri..haha..last sekali beli kek siap..
Lambat beno kek siap..kek baru sampai merempit papa g beli td..
Selamat Hari Lahir buat putera Mama yang ke 2 tahun..

Time ni mama tgh pujuk Qasyah mengamuk nak tidur..berdukung dari tadi..
Baru ceria sikit...dah boleh tiup lilin dah..
Sayang mama dah 2 tahun..Jadi anak yang soleh yer..Mama doakan anak mama berjaya di dunia & akhirat..

Bara api baru nak jadi..lama jugak makan masa nih.. 
Nasib baik cuaca malam ni baik tak hujan tak ribut macam semalam..
Antara menu..ayam Bakar, satey
Tapai pulut
Kek Coklat Moist
Mee Hon Spesel dari Kak Mek..memang abis licin..
Cekelat, agar agar, french fries dah licin
Mini biskut utk kanak kanak
Satey






Nak g mana lak budak tecik nih..
Tok Qasyah & Ibu ibu saudara beliau..




Mama ngn Kak Nora & Kak Lya Shahman (Stokis JSB Terengganu)
Papa sukahati..Tak blehh berpisah ngn 'Kembar' nya..haha
Aiman nape menung ngat tuh..
Besday boy Ammar Qasyah time ni mood dah ok galok semula doh..
Mama ngn Qasyah..
Jamuan kecil kecilan buat keluarga dan rakan rakan..
Walaupun tak grand mana tapi happening la jugak boleh kumpul ramai sedara mara bergelak ketawa..
berkongsi cerita..gosiping hahaha..
Famili Kak Nah..
Ayam tunggu masak..
Kalu jamuan gini papanya memang mintak tolong anak2 buah ramai yg laki laki..
Memang besh buat BBQ malam2 meriah bangat..sejuk je..
Sempat gak snap sebahagian kete kaum keluarga yg hadir..
Sila makan sampai kenyang..
Qasyah & Enor..
sempat pulak papanya beli bangku kecik2 kat kedai RM2..ada guna gak utk budak kecik2 nih..
Makan reramai sambil berkawan..
Safiyyah, Ellya, Enor & Qasyah..Abang Afi entah ke mana dah..
Anak anak dara kami..
Ellya siap demand besday dia on Dis nih mama 'Mesti' buat kek princess ngn dress tinggi tuh..
aduihh mama tak abih belajar kek mudah pom tak lepas lagi laa..hahaha..
Cuaca yang amat baik sekali..

Ready Cik Nora nak ambik gambo nih..
Aktiviti sebegini akan diteruskan lagi..
kami memang suka buat jamuan makan makan bersekali ngn family gathering..apa pun terima kasih pada yg sudi hadir..
Penat sikit je tapi manfaatnya banyak..kenangan manis utk di kenang sampai bila bila..











You Might Also Like

4 love this entry