=:: RizEyna's Family ::=

........Coretan Untuk Ellya | Wafi & Qasyah........

Main Masak-Masak | Sabtu | 29 Jun 2013

By 10:50 PM

Semalam Sabtu , 29hb Jun 2013, mama sepakat ngan mr  papa nk buat makan makan keluarga..
so niat ni sebelum pergi Ipoh minggu lepas lagi tapi kena pospon sbb kena pegi kursus..
minggu ni xde hal so proceed dengan plan makan2 keluarga dan sudah tentu diadakan di teratak kasih kita kat Manir nih..
lagipon House warming nye belum dibuat lagi tuan rumah dah pindah masuk sudah 4 bulan..hihi..
Plan nak buat majlis kesyukuran sempena "Naik Rumah Baru" ialah selepas raya Aidilfitri so bolehlah well prepare dan jemput semua sahabat handai, rakan rakan offline & online teman sekerja jua keluarga..
Sabar yer...hihi..
Memang hari ni khas utk jamuan keluarga belah mr papa..family belah mama nan jauh di Kelate x join jauhkan..nnt akan dibuat special event jugak belah mama plak..
Lebih kurang pkl 2 petang dah ada yang sampai..dh boleh menjamu selera..

Menu sempoi dari mama..
Nasi
Ikan Singgang + Budu
Ulam ulaman
Ikan Siakap Stim Limau
Ayam Masak Merah
Ayam Goreng
Sayur Campur
Buah Buahan - Pisang & Tembikai, Anggur , Rambutan (Sponsor by Ayah Long)
Puding Buih -Sponsor by Che De

Tu je mampu nak buat dengan kederat ini..nasib baik ada assistant byk tolong mama..anak buah papanya..TQ ye Fatimah Athirah..

Ini adengan before menjamu selera..
Eka & baby Ammar baru 2 bulan bambamnya..anak buah papa..
  Sesi mengurut..sila Q yer..sambil nunggu makanan..
 Tok Ellya memang tidur rumah kita dari semalam..kat sebelah pom anak buah papa..yg kecik2 semua cucu cucu sedara mr papanya..dah tuo dah pom papa..muda2 dah ada cucu yer..
 
 
 Shoot from dapur..barisan makanan yg sempat mama masakkan buat tetamu..
 
 
 
 
 
 
 Selamat menjamu selera..
 
 Makan bersila saja x de meja2 makan yer rumah pom kecik harapnya selesa dan memenuhi selera semua..
 Makan dulu sambil tunggu 2 family tak sampai sampai lagi
 
 
 
 Tuan rumah behenti lelah dahaga tapi x selera nak makan..layan Ammar bambam
 Ellya & Aqilah
 Ada jugak pic budak kecik sorang ni no baju2 dah..mama sibuk kat dapur x dan nok caro ke dia..hihi..sori yer sayang mama..
Seronok buat makan makan menjamu famili walau sedikit penat namun hati bahagia & ofkos mengeratkan lagi hubungan kekeluargaan gitu kan..
Igt nak buat Acara Bakor Lokcing before puasa tapi sempat ke tak nih..

You Might Also Like

3 love this entry