=:: RizEyna's Family ::=

........Coretan Untuk Ellya | Wafi & Qasyah........

Panel TV Mama !!

By 4:09 PM

Memang sungguh-2 sibuk minggu lepas berpusu-2 kerja-kerja tambahan ke atas rumah baru kita..Macam-2 nak buat..mama asisstant je tukang angguk-2 jer..100% effort is from mr papanya..dari ideas, designs, theme & tukang search kat tenet cari yang terbaik semua la dari mr papa..Syabasss dari mama sebab papa dah memang buat yang terbaikk..now kita tengok la hasil dio..curahan idea mama 2% je pun..hahaha..
But i like the SIMPLE & NICE design..LESS is MORE kannn!!!

Psssttt takpa papanya yg keluar modal kan!!!

We decide nak pakai tenaga kerja tukang yang dah buatkan Kabinet Kitchen kita..memang hasilnya kami puashati dan berbaloi dengan 'harga'..Actually tukang ni didatangkan dari Kuantan Chinese team..idea kita dio boleh touchup-2 sampai jadi cantik kauuu..

Barang-2 pun dah sampai now mr papa kusyuk naa tgk wallpaper..
Yang bentuk segitiga nanti nak pasang bawah tangga..nanti boleh buat rak buku or barang-2 lain..
Yang ni lak border frame nnt nak pasang kat laluan ke dry kitchen..same kaler ngan tiang kat panel TV
Wallpaper 3D..yang ni mintak mereka carikan sesuaikan ngn panel TV kita...banyak sangat pilihan mama dah pening bialah yang pakar cari..
Sedang menempek wallpaper..sesuai ke ayat nih..hihihi..macam pelikk kann..
Yang ni bila dah siap wallpapernya sekali gantung panel..lighting diorang buat sekali..
Uncle ni tgh ketam tiang-2 nnti nak pacak kat sebelah panel TV..semua sekali 3 batang kayu..
Now nak sangkut TV plak..sempatlah kami cari semalam beli Kat kedai Seng Huat..kedai biasa kami beli..
Papa setuju beli TV 50'' Panasonic Viera Internet TV with 3D ...sbb weolls bleh online direct pakai TV using wireless..Inipun suggestion dari tukang-2..tak bleh yer TV besar-2 sangat nnti kena tengok dengan jarak yg jauh tak sesuai dengan ruang yg agak limited..so kompem tak leh lebih dari 50''..
Ni shelf dan laci-2 yang siap dipasang di bawah tangga..kita menggunakan ruang yang ada dengan bijak yer.
Ni C-Shelf jugak dipasang..
Ni dah siap sepenuhnya..

Lighting jugak ada di bawah tangga..tak perlula mama hendap pakai touch light..huhu..good ideas mr papa..
Sekian lah saja entry ringkas..ermm ini catatan peribadi kita utk kenangan dan memori akan datang..

You Might Also Like

1 love this entry