=:: RizEyna's Family ::=

........Coretan Untuk Ellya | Wafi & Qasyah........

Jalan-Jalan Pekan Mundok 2013

By 11:39 PM

Dah lama dah plan nak mai sini..dah banyak tahun mama x jejak ke sini kalau balik kampung juz pusing -2 pekan Rantau Panjang, xde peluang nk pergi sbb mek bz meniaga..kena cari time sesuai mek free baru beshh pergi..huhuhu..Dari rumah ke Mundok xjauh mana pun dalam 10-15 min naik kete..so aktiviti hari ini ialah shopping-2 kat Mundok lebih kurang kul 3 petang kami dah sampai kat 'pengkalan' tunggu perahu saja..
Papa dah offer ngasuh Ammar Qasyah sementara mama, tok ayah, tok mek, ayah cik & 2 anak mama (Ellya  & Wafi) berperahu ke seberang sana..jgn buat2 lupa yer Mundok dah masuk negara lain..Sila hati-2..
Ellya & wafi beria nak ngikut sama..
Besh nya naik kapal kata Wafi bhahaha..
Tok ayah yg ikut sama..
Banyak perahu jgn bimbang kalau tertinggal perahu..huhu
Tok mek pun join sekali..hari ni off meniaga..
Ellya kemah keming pegang kayu tengah-2 perahu..takut letttuwwww
Ni belah kita (Malaysia)
Papa ngan Qasyah tggu je dari seberang sana..weolls shopping dulu daaaa

Dah sampai kejap je..

Masanya utk habiskan pitis...lalalalaaa..kain baju bersepah tggu bayar je..
Singgah beli air minum memang cuaca panas terik sama la teganu pom..
Bila tok ayah ngn cucu-2 nya lepak
Lagi benti minum..panas + dahaga
Paling tak tahan debu banyak sangat sesak hidung.
Sempat sambar apa-2 yg patut pastu balik..uiiii dekat 3 jam lebih jugak pusing-2 pekan tuh..
Teko ni mama belikan kiriman kak nora beli kat pekan Rantau Panjang je..
Hasil rembatan mama kat pekan Mundok tempohari..tudung-2 ternyata murah + comel-2..2 kali ganda harga di pasaran..pic taken bila sampai teganu dohh..
Malam tu plak mama kluar pusing-2 sampai la KOta Bharu, benti makan dlu kat Rangnok Restoren..
Asal balik kampung diet sihat mama ntah kemana..makan makan makan..semuanya sedap-2 belaka tak sampai hati mulut dan perut ini menolaknya

You Might Also Like

4 love this entry