=:: RizEyna's Family ::=

........Coretan Untuk Ellya | Wafi & Qasyah........

Pulau Langkawi Part 7 | Perjalanan Balik

By 11:23 AM

Setelah selamat sampai di jeti Kuala Perlis kami punggah barang2 masuk kete then terus bertolak pulang..Kami seboleh mungkin tak mahu lalu Jalan Grik - Kelantan waktu malam..sangat2 mencabar...
Berhenti di R&R Gurun isi perut, buang air & bersolat..terserempak ngan teman sekerja mama / rakan seuniversiti dulu..Kak Fa di sini..Memang mama dah tau dia &  famili pom pegi Langkawi hari kita pergi tapi tak jumpa plak di sana..hihi..ada jodoh jumpa di R&R plak..Sila abaikan perut mama yang ramping itu..hihihi..
Kami berhenti dekat Bukit Titiwangsa..biasalah pakat nak buang air setelah perjalanan melebihi 4 jam..
Sesambil tu kami pindah barang2 yang kami tumpang kereta Kak Nah separuh..lagi separuh tak dapat nak ambik lagih sebab keadaan kereta yang memang x cukup space..nnt balik teganu baru ambik..
Memang sungguh tak sangka mr papa suka bershopping ngalahkan mamanya..
Inilah tempatnya bukit Titiwangsa..sungguh sejuk macam duk Cameron Highland..
Sempat snap view yg sangat cantik dari atas..
Lagi view cantik..gayat tgk bawah..
Qasyah ngan Mak Adek nya..
Papa & Qasyah..
Sejuklah Qasyah..kita sama2 pakai pendek2 punya..
Memang view sungguh cantik..
Sampai rumah tok mek lebih kurang pukul 9 mlm..Ellya terbongkang tido sampai pagi..
Bangun je pagi2 terus makan ayam goreng crispy yg tok mek buat..sedappp
Kebetulan famili Mak Long pom ada sekali..ini Luqman yang sebaya ngn Qasyah beza bulan jer..
Lepak sambil tgk anak buah main congkak..
Tengahari pergi kat gerai Tok Mek..minum air kelapa n makan lokcing..sedappp..Kat sebelah gerai tok mek tu Gerai Mak Long, walau suami isteri keje gomen tapi tiap minggu balik berniaga..rajin Mak Long ni kan..

Posing depan ais krim BABA..
Anak2 makan ais krim BABA yang glemer tuh..
Kelihatan Pak Ngah gigih nya membakar lokcing..
Memang dah jadi kebiasaan kalu balik kg memang mama akan lepak di gerai Tok Mek ni..Dulu kami memang ada kedai kasut selipar & Handbag betul2 kat tapak gerai ini..yang tu 8-10 tahun dulu lah..tapi dah dirombak/diruntuhkan oleh kerajaan katanya nak dibina masjid..sampai sekarang satu masjid pom tarak..apa2 pun Alhamdulillah masih ada rezeki buat kami sekeluarga..
Teringat kenangan dulu, mama masa muda2 dulu selalu tiap Jumaat dan Sabtu memang tolong Tok Mek kat gerai kecil ini..inilah sumber rezeki kami..hihihi..So dah memang expert la menjual, meniaga menjaja2 nih..seingat mama sedari kecil lagi mama dah tolong tok mek dan tok ayah meniaga..
Petang tu jugak kita dah bertolak balik teganu..Ada banting Hari keputeraan Sultan Kelantan..tak sempat nak masuk istana sbb kami memang rushing nak balik..so far pd hari keputeraan Sultan ini, Istana Kelantan dibuka kepada semua rakyatnya yg ingin sekali masuk tgk istana..Hanya Di Kelantan!!!
Papa singgah belikan mama ETOK..apa makanan tuh?..hanya org2 yang tertentu sahaja brehi..hihihi..Thanks papa sudi pusing balik kereta..
Ini kami singgah makan kat Besut on da way balik Teganu..restoren tu siap ada tempat mainan kanak2 so senanglah kami nak makan dengan tenang hati..
Entri Langkawi akhirnya habis jua..hihi..kami pom sampai rumah lenih kurang kul 10 malam..penat wehh esok keje..

You Might Also Like

0 love this entry