=:: RizEyna's Family ::=

........Coretan Untuk Ellya | Wafi & Qasyah........

Jalan2 Cari Lampu | House Lighting Puchong

By 5:10 PM

Plan papa akhirnya menjadi jugak..dari minggu2 lepas lagi nak g KL..so tujuan utamanya sudah tentu lah mau beli lampu gantung2, candelier & seangkatan dengannya..Dah tak payah nak survey2 dah sbb berbulan2 dah papanya survey thru internet, forum, blog so kami terus sahaja mark satu kedai lampu kat Puchong nih..Kedai lampu yang banyak pilihan, design terkini dengan harga yang amatlah berpatutan compare beli kat Teganu.. Sebenarnya kami bukan tak cari kat Teganu nih..kalu ikutkan semua kedai lighting kami dah survey masuk tgk harga compare then masih lagi tak puas hati..
Kami bertolak malam jumaat pkl 12.30 tghmalam..waktu yang sesuai sbb time tuh Qasyah & Wafi dah tido so senang lah mama hantar ke rumah pengasuhnya...hihi..kali ni mama bawak Kak Ellya je memandangkan tujuan mama papa bukanlah mau pegi berjimba2, mau pegi beli apa2 yg patut then balik..
Dua kali kami benti kat R&R..kat Gambang benti tido then sekali lagi sampai Temerloh pkl 8.00 pagi siap mandi2 dan bekfes sekali..
Skema betul anak dara mama sorang nih..mama puji la kelakuan baiknya sepanjang ketiadaan 2 orang adiknya..hihi..Takda la mama sakit kepala..
Benti bekfes R&R Temerloh..muka tak mandi still comell!!
Nasi lemak + kuih muih saja..
Pukul 11.00 pagi dah sampai kedai lighting ini..tak susah cari sbb pakai GPS..hihi..Pada sapa2 yang pening nama kedai x appear kat GPS memasing silalah search keyword Jalan BPU 6, Puchong..korang drive je ikut jalan tu nanti jumpa gak..
Rembat water heater brand Centon..Harga RM 500++..dah lupa harga sebenar..
Dah berkenan ngn lampu kristal berjuntai tapi memandangkan tak sesuai di letak kat siling kapur (Dome kecik je) kat area tangga so terpaksa lupakan saja..huhu..
Yang ni kami pilih untuh lampu veranda kat sliding door.. lampu gantung RM 39.00 saja..
Yang ni mama pilih kat area dining room..pekerja tgh bukak satu2 kristalnya nak packing masuk kotak..
Ambil masa bukak lampu yang dining tadi..mama tgk dari jauh jer..
Kat sini byk pilihan lampu2..
Dah penat ikut ke hulu ke hilir..
Downlight seme2 kami x beli sbb kami dah siap beli kat Teganu..
Comel nampak antik je kipas2 nih..tggu la nak gak buat koleksi..
Papa ngan Ellya tgh pilih lampu main tunjuk2 jer..
Mama tgh checking barang tgk kalu ada yang rosak boleh tuka 'selalu'..
Asalnya kami pilih yg ni nak letak kat tiang veranda..apa nak  buat xdok stok..ambik yg seangkatan dgnnya..murah je RM29.00
Hihi..tak tau nak kata..yang ni papanya idea yer..nanti nak gantung kat area tangga..style moden..
Pekerja tgh packing barang
Banyak betul lampu lawa2..rambang mata dibuatnya..
Kaunter bayaran siap pakai sistem bernombor jgn tak tau..
Yang ni lampu pagar sepesen ngan lampu gantung dan tiang kat veranda
Yang ni kelas skit sebab mama pilih khas untuk masterbedroom kita..hihi..nak bagi romantik gitu..amik 2 bijik..
Papa tgh nak bayar semua lampu2..hihi..
Kereta kami penuh ngan kotak2 lampu jer..so Ellya kena la duk depan ngan mama kena riba sampai balik Tganu..
No space..
Dah abih sesi borong lampu kami check in hotel dulu..penat gile wehh..kami stay kat Armada hotel, KL
Ini bilik kami tingkat 16
Tuan puteri dah nak beradu..
View dari bilik kami..
Pukul 6.30 petang siap2 gerak nak isi perut then nak g IKEA jap..
Muka ngantuk lagih..
Sampai IKEA terus tuju cari tempat makan..lega mama bila Ellya dah makan kalu tak setiap 5 minit mesti tny bila nak makan!!!
Kali ini masuk IKEA awal2 lagi papa dah warning jgn membabibuta yer shopping sbb kete kita xdok space..
Mama tahan je bila tgk barang2 kiut2 itu..sabau je lah..
Ambik apa yg perlu jer..
 
Balik dr IKEA tapau KFC lepas makan terus tido sampailah esoknya..Masa utk check out..
Agenda seterusnya pegi Pertama Complex sbb mau tuka skrin Ipad2 yang dah pecah itu..Sesambil tuh survey gaklah tablet murah2 utk Ellya & Wafi..asik berebut saja..
 Comel pink kaler lagih..Harga RM 199.00 tak termasuk casingnya..
Suka la tu papanya belikan tablet baru..siap demad pink lagih yer..
Singgah sebentar SOGO..pusing2 cari mana yg bekenan..
Papa tgh pilih kasut kerja..selamat rembat sepasang..
Mama tak beli apa2 pom..utk anak2 mama dah belikan pakaian..
On da way nak balik teganu..
Lenkali kami mai lagih..Sampai Teganu pukul 2.00 pagi..Esoknya mama papa keje...

You Might Also Like

4 love this entry