=:: RizEyna's Family ::=

........Coretan Untuk Ellya | Wafi & Qasyah........

Cerita Cuti Kami | Pulau Langkawi | Part 1

By 11:17 AM

Fuhh..byk betol gambar2 menarik tak ter'upload' , sayang sangat kenangan berharga ini..pe2 pom mama just masukkan sebahagian gambar2 kita yer utk kenangan silalah jangan muntah tgk posing2 kami ini..hihi..

Alkisahnya, mama & papa join konvoi ke Langkawi secara tidak sengaja dan kami sepakat nak bertolak dari Kuala Terengganu ke Langkawi pagi Jumaat 9 Nov 2012 lebih kurang pukul 3.30 pagi..bukan petang tauu..hihihi..Tapi oleh kerana mama kena ambik tok mek dan adik2 mama yg lain2 ikut sama so kita brtolak dulu malam jumaat lebih kurang pkl 10 mlm..
Qasyah segar bugar tak tido2 lagih..
Mama & the boys..
Papa benti petronas pengadang baru  isi minyak
Hujan gerimis

Laluan Kuala Terengganu ke Langkawi adalah melalui Kelantan so kami sampai Rantau Panjang lebih kurang pkl 12.30 tgh mlm then stop tido2 dulu sempatlah sejam dua sebelum ada tenaga nk drive ke Langkawi..
Lepas subuh je lebih kurang kul 6.00 pagi kami bertolak dari Rantau Panjang, tempat pertemuan konvoi kami adalah di Bukit Bunga..benti silau2 kete diorang sampai ke tidak kat Petronas Bukit Bunga..
Konvoi kami adalah sebyk 10 bijik kete..siap direbenkan dengan kain kuning dan dibekalkan jugak walkie- talkie setiap kenderaan..senang nnti sapa2 nk benti ke apa just communicate pakai walkie-talkie jer..
Laluan standard menghala ke Grik sungguh memeningkan kepala jalan pusing2..jadi siput la ekoran lori balak byk sangat di hadapan..
Terserempak jugak ngan eksiden..siryes jalan pusing2 seram tidak digalakkan bawak waktu malam..lagi2 kalu lalu kawasan Gajah Liar melintas...hihihi..
Masing2 dah penat..tiduran je dalam kete..
Qasyah biasalah akan aktif sepanjang masa..
Wafi mamai2 lagih tuh..
Tok Mek pom ikut sekali..saja nak bawak jenjalan..tapi tok mek sbenarnya baru je balik dr Langkawi 2 minggu yg lepas..
Memang mencabar perjalanan kami..kami sebenarnya menumpang konvoi geng terengganu di saat2 akhir, tapi papa pulak yg jadi marshall..kena lead sampai ke kuala perlis..cayalah papa..takpa laluan papa dulu2 zaman study kat UUM..
Akhirnya sampai jugak kami kat Jeti Kuala Perlis pkl 2.00 petang..tgk lah beratur semua kenderaan nk masuk Langkawi..opss org jer bukan kenderaan..sib baik hari ini bukan cuti sek lagih..esok sabtu baru dikatakan ramai yang amat manusia nya..
Gerai2 kat kuala perlis lebih kurang kat rantau panjang gak..perut dah lapor gila nih..bekal beli berger cucuk2 jer sbb plan nk makan kat Langkawi jer takut terlepas Feri..Feri kami pukul 3.00 petang..
Turunkan beg bagasi seme2 lepakkan kat tepian tggu 3.00 petang yer..
Mama & anak2 mama, Tok Mek serta adik bongsu mama Aiman
Masa ini x de masalah lagi ngn budak2 kecik ini..tgk lah nnti cemana..
Family kakak ipar ikut sekali..5 beranak..
Muka boring Kak ellya & Qasyah
Posing2 dulu before naik feri..
Comel nye anak sapa lah nih..tecik je dia..hihihi..
Ellya ngn Mak Deq..adik mama yg kedua bongsu..
Tok Mek ngn cucu2nya..
Papa tgh uruskan pasal tiket2 feri
Okey orang dah cukup..beres dah boleh naik feri..
Kami naik feri agak uzur alah ke Langkawi..agak sempit bagi yg berbadan besar macam mama nih..anak2 pom x leh bebas sbb kecik je sits..
Qasyah mula tunjuk peel sebenar..tak larat dh nk mendukung nye..so papalah yg asik berdukung dlm feri sampai lah ke jeti Langkawi..sian papanya..
Ellya duk ngan Mak Adeq ngan Ayah Chik nye..
Perjalanan lebih kurang 1 jam sampailah kami ke Jeti Pulau Langkawi..Hureyyyy
Ni dh sampai jeti Langkawi..pe2 pom cari troli dulu..ngangkut anak2..hihihi
Tunggu geng2 lainnya belum keluar2 lagih..perut dh lapo gila nih..
Kami lepak makan nasi Kandar jer..segera sbb dah lapor sgt dah..sori yer xdok pic..Nnti2 lah bersambung entry lain..

You Might Also Like

0 love this entry