=:: RizEyna's Family ::=

........Coretan Untuk Ellya | Wafi & Qasyah........

Nak Balik Kampung!!!!

By 12:23 PM

Esok mama nak BALIK KAMPUNG!! betul ESOK nak balik kampung..
Ulang lagi sekali nak balik kampung esokkkk..YEayyyYEayyyYEaYYYY..
Inilah gayanya perantau yang nak balik kampungnya lagak macam setahun tak balik kampung duk obersea...hahahahahaa..
Walhal bulan lepas dah balik..lagipom kampung xdok la jauh sangat Kuala Terengganu - Rantau Panjang, Kelate jerr..
Feel bulan puasa syahdu campur eksaited melampau2 boleh balik kampung..
bukan balik raya lagi balik nak berbuka di kampung je dulu...
Yang tak puas hatinya, asal plan balik 3hb sampai 6 Augustus..means 4 hari la kan..
baru la puas skit balik kampung duk lelama..last minit mr papanya kensel cuti mama..
sbb beliau ada meetig besoo ngn Dato' SUK..INI TAK ADIL!!!
Dalam kepala macam2 nk request makanan iftar ngn famili..hihi..biasala sekali sekala balik kan..

Nasi dagang kelate lamanya tak makan..sedapnye wehhhh..meleleh2 dah nih keyboard kawe...
Igt nak singgah beli ayam percik spesel kat round bout Pasir MAs-Rantau PAnjang..kedai ibu saudara BFF mama tuh..lupala nama kedai nya.. 
Buah Tanjung..tak sah tak makan kalu balik nanti.. 
Mama panggil kuih topi..nama sbenar kuih ni x tahu..hihi..tapi sedap..kuih ni sentiasa ada bulan tak puasa pom.. 
Pulut inti..aduhhh semua2 sedapp.. 
Akok.Peveret ni..kalu kat tganu satu tempat je ada yang sedapp..kat Pengadang Baru.. 
Kuih Lompat tikam..sapa yang lompat sapa yang tikam..siryess sedapp
Pulut inti lagi.. 
Tapi yang paling terliur sangat nak makan mestilah masakan mak kita sendiri..
terliuq sungguh nak makan sup tulang..
dengan perut dicicah sambal
dan pari bakar sama air asam
lagi..lagi..nak makan somtam
nak makan lockcing..
colek malasss..
colek buah..

apa2 je lah masakan mak kita..goreng ikan kering pun sedap kalu mak kita yang buatkan..
Mama rindulahhhhhh...

You Might Also Like

0 love this entry