=:: RizEyna's Family ::=

........Coretan Untuk Ellya | Wafi & Qasyah........

Anak dan Pengasuh

By 11:38 AM

Seronok kan kalau anak2 kita boleh jaga full time.Membesar di depan mata mama kan.
Tapi x leh berangan sbb tuntutan kerja x mngizinkan mama utk sepenuhnya menjaga 3 org bayi kecik ini.
 So menjaga jua mendidik ke tiga2 anak mama serahkan pada pengasuh sepanjang mama + papa kerja.
 Ellya dr usia 5 bulan Cek Ngoh dia yg jaga (kakak kepada papa).sampai dh besar panjang. 
Wafi & Qasyah pula Cek Su yang jaga dari baby ( 3 bulan ). Cek Su is biras kepada Cek Ngoh.
So anak2 mama bukan org lain yg jaga, sedara mara jugak.
Kalau mama papa ouststation kepada insan2 ini lah mama harapkan. 
Syukur kerana menumpangkan anak2 semasa kami bekerja. 
Syukur jua diberi kemudahan oleh Allah s.w.t.
Ellya & Cek Ngohnya
Macam mama spent rm 250 utk seorang anak means, 
RM 250 X 3 orang = RM 750.00 permonth
Abih sejoker pitih gaji mama + papa..huhu..
Kalau mama outststion mama akan bagi lebih, maklum sj tinggal anak 24 jam.
Tapi berbaloi sbb anak2 terjaga makan minum dan pakai, sakit demam kita x pyh bimbang sangat. 
Apa yg penting keselamatan anak kita sendiri di dalam kawalan n jagaan yg baik. 
Bayar mahal x po asal anak kita baik2 saja. 

Bila direnung, dihitung, dipikir2.sebenarnya masa anak2 adalah 
lebih lama bersama ngn pengasuh dr mama papa sendiri. 
Hantar anak pagi anak masih tidur, balik keje ambik kat rumah pengasuh anak2 dh nak tidur, 
bila masa anak2 nak spent masa ngn mama papa yer..

You Might Also Like

0 love this entry