=:: RizEyna's Family ::=

........Coretan Untuk Ellya | Wafi & Qasyah........


Cuti2 yg dah tiketnya dah setahun booked... Mama dio baru betul2 40 hari terus ke kuching tinggal Baby Medina dgn tokmek dio.. Ehee.. ciann Medina...

Alhamdulillah.. Syukur kpd Allah.. Media Amanda Aisha telah selamat dilahirkan pd 22.2.16 jam 9.28 pg.. Di HSNZ..K.T




video


video


Tahun 2016... Ellya darjah 3... Wafi masuk darjah 1... & Qasyah 5 thn tadika yayasan islam trg... Layannnnnn...


Pejam celik pejam celik dah 7 tahun Ammar wafi... Moga menjadi anak yg soleh dan berjaya dunia dan akhirat.. Taat pada ibubapa.. Aamiin


1. Lama tak update!!!uhu.... bincang punya bincang.. tak tau nak bawak budak2 pi mana... sempena cuti akhir tahun nie.. waduh.. nak pi fly dah tak lepas... Mamanya dah sarat... ehe.. so.. nak tak nak.. setuju jer la pi ke Port Dickson.....



2. Mulanya nak pi la duk sini... kot2 ada offer... cari2 dekat agoda...full house.. yang tinggal cuma ada yg rege RM2k ++ keatas satu malam.. umakaiii... kirim salam jer la ..semula2 la plok ke situ..





3 Anak2 comel Papa & Mama.. Coming soon.. InsyaAllah tambah lg 😆

Mana bleh ellya , wafi & qasyah .. Mama jer kuda baru nyer.. Pa pung kena la kuda baru jugak... Kuda2 lama semua org dah booking.. Jdnya nak pergi naik apo hantar wafi n qasyah....isk isk


Boleh la jejalan bawah kak ellya, abg wafi n adik qasyah...Ma nyer dah ada kuda baru diooo .. wahahha 😎

Pa ambil kuda nie pada 1 Ogos 2015 di Honda Sri Damasara ..  setelah cancel booking di Honda KT.. ..patut terima before raya tp tak terima2.... ambil KL tak sampai 2 bulan settle.. :)

Nak pi ambik kuda nie semua nak follow ..apalagi.. Firefly jer laa... 





Suk sangat 3 beradik nie.. First time boleh naik Firefly... 

Nukilan : Papa...



Akhirnya mama dapat juga kuda kesukaanya tahun ini.. Alhamdulillah.. Kuda lama dah export ker Rantau panje 😆... Semoga dgn kuda baru .. Dpt bawa ellya ke sekoloh pg2 dgn lebih awal dan jgn asyik ellya kena tulis nama sokmo.. Cian ker dio 😩

Tarikh ambil kuda nie di Honda Sri Damansara .. MH Prestige pd 1 Ramadhan ... Bersamaan 18 Jun 2015

Pi ambik kuda naik firefly ..

Backdate punyer story biasala.. 😆

Tkg Karang : Papa :)

Hehehe.. hobi baru la plok anak2 papa n mama nie.... balik2 umah asyik duk suruh beli anak kucing la.. arnab laa.. burung laa.. so.. tak tertahan asyik duk meroyan nok macam2 binatang peliharaan.. ahkirnya.. tercapai la jugak hasrat 3 beradik nie nak dapat gadjet2 baru dio.. ehe.. dodulu minat ipad la apo semua.. lonie minat ko binate la plok... jadinya.. Mamanya pun bersungguh la gi cari 2-3 kedai Pets Shop sekitar kuala terengganu.. so akhirnya angkat la.. 2 ekor burung bugjie.. dan 3 ekor Arnab Angora... isk isk... 

Selamat ulang Tahun Muhammad Ammar Wafi bin Mohd Rijaluddin yang Ke -6 .. ( 2009-2015 ) .. semoga menjadi anak yang Soleh, Taat pada Allah ..Papa & Mama dan berjaya Dunia dan Akhirat.. InsyaAllah ..


Alhamdulillah Program Retreat PPAT 27-29  Januari 2015 telah berjalan dengan lancarnya bertempat di Colmar Tropicale, Berjaya Hill Bukit tinggi... PAPA selaku Penyelaras Program merangkap Pemudahcara memey bz la skit 2-3 hari nie ...apapun output program telah berjaya dicapai dan mencapai objektif yang ditetapkan oleh boss PAPA..Rangka Pelan Strategik PPAT 2016-2020 pun telah berjaya dibangunkan selain Sanggar Kerja 2015 ... uhuuu... Dato' Pengarah puashati sepanjang perjalanan program yang PAPA handle dengan tempat yang menarik dan makanan memang Gred A+ .. semua peserta seramai 38 orang pun nampak teruja dan bersemangat jer ... di rekomen untuk pergi kepada yang nak privacy..



Info lama tentan pemasangan Pagar stainless Steel yang di tempah di sebuah kedai di Bukit Tunggal .... kira puashati jugak la dari segi kualiti dan pemasangan yang dibuat... 
Tak sangka mama abang Afi ni jaguh sukan jugak kat tadika yer..time abang Afi ada hari sukan mama pergi outstation so papa je sempat temankan abang Afi bersukan..this year InsyaAllah kalu mama free mama nk pergi tengok Abang Afi bersukan juga..ini aktiviti tahun lepas punya so mama coretkan sikit sebanyak utk tatapan Abang Afi kemuadian hari...
Abang Afi rumah hijau..kita memang sefamili la kot rumah hijau..dulu masa mama kt school pun Rumah hijau sama ngan papa..kak Ellya pun rumah hijau..Hijau itu indah kan!!..

Oleh kerna Dell XPS Papa ada masalah dengan keyboard skit... ada pening skit..  Papa angkat la sebijik lappy baru utk mudahkan keje2 harian papa.. leh kelek pi mai pimai... lappy nie 2 alam.. boleh jadi laptop dan juga boleh jadi tablet.. touch screen ... murah2 jer .. 1.5 k sajer. ... order hampir dekat 10 hari la jugak.. hari nie baru sampai.. order online di site DELL ... 0 % .. :) ... cancel nak angkat Macbook Air.. maybe next time.. 
Ini foto Ellya ngan Mak adiknya..
pun ada dalam iphone mama haruslah sebelum delete kita post di sini dulu..
Mak dik Ellya aka Nurul Aina (adik kedua bongsu mama) sempatlah duduk ngan kita after STPM tahun lepas..sempat la jadi pengasuh adik Qasyah yer..
now dah sambung belajar kat UMS , Kota Kinabalu..amik kos Psikologi Pendidikan kalu x silap lah..
Kami sekeluarga nk wish Mak Adik success sokmo dalam mengejar cita-cita di menara gading..amiinn..

Lagi foto tak sempat nk publishh..ini zaman lama punya mama update dulu buat tatapan anak-anak mama & papa 
Sayang sangat kamu semua..
Buat Ellya, Wafi & Qasyah..blog ini khas papa & mama bangunkan utk korang semua yer..
semoga kenangan kita akan sentiasa terpahat di hati dan menjadi kenangan terindah dalam keluarga kita..
feveret qasyah & wafi makan sekut cicah air milo.. 



dulu tecik je sekang dh pandai sepak orang..nk jadi otomen katanya, Qasyah 




 Biasa every weekend tuan putri sorang ni yang sudi menolong mama kt dapur..tolong lap pinggan mangkuk je..



ini foto tahun bila..ellya x pakai pun lg spek..