=:: RizEyna's Family ::=

........Coretan Untuk Ellya | Wafi & Qasyah........


Ikutkan besday medina 22/2/2017 yg pertama.. tapi tak dapat buat tarikh tu dek kebzian yg melampau dan ada urusan tak leh elak.. jadinya anjak la ke 4 Mac 2017... abg wafi pun join sekali walhal besday dia dah lepas 11/2/2017.. tp bulan masih sama dgn medina...coz kira buat bersekali.. dia bukan apa.. nak hadiah jer katanya.. isk sik... banyak la jugak hadiah diorg dpt hasil tangkapan oleh sepupu sepapat dan anak2 kengkawan yg datang.. TQVM all...



Join lawatan ke HatYai dengan geng2 Pustaka Terengganu ... seronok jugak rupanya pi reramai naik bas... macam2 aktiviti dan tempat di lawati... .. lepak di Hotel Grand di tengah2 bandar HatYai... , Floating market.. samila beach dan banyak lagi.... makanan mmg best2 sana.. boleh pergi lagi nanti dengan berkereta sesama keluarga... enjoy!!




Kebetulan cuti pada hr nie... temankan sepupu sepapa ellya wafi dtg dr Batu Pahat ke Pusat Sains dan Kreativiti Terengganu.. Bebudak nak tengok Dinosour.... layan jer la..... 

Hujung minggu baru nie.. 8 April 2017...PaPa nya tetiba jer booking tiket utk tengok movie KONG di LFS Cinema baru bukak di Paya Bunga square.. apa lagi.. bersorak la Ellya, Wafi and Qashah... tapi yg lebih nya time tengok movie tak lain tak bukak MEDINA .. bersungguh beno dio tengok King kONG tu.. isk is ksik
Papanya dah rembat Macbook air senyap2 jer yer dari LAZADA.... isk isk isk... tetiba jer sampai depan rumah...katanya reward untuk PaPa coz kerja kuat... ehe.. apapun harap rezki makin bertambah dan income makin masyukkk dengan adanya Macbook tu...



Pra Sambutan besday abg wafi di Secret Recipe pada 11.2.2017 . Nanti mama n papa buat sambutan bersekali dengan medina hujung bulan nie yer... asyik tanya hadiah saje wafi nie.. anyaway Moga wafi sentiasa rajin dan berjaya dalam pelajaran ...di berkati dunia dan akhirat.. Aamiin


Cuti2 yg dah tiketnya dah setahun booked... Mama dio baru betul2 40 hari terus ke kuching tinggal Baby Medina dgn tokmek dio.. Ehee.. ciann Medina...

Alhamdulillah.. Syukur kpd Allah.. Media Amanda Aisha telah selamat dilahirkan pd 22.2.16 jam 9.28 pg.. Di HSNZ..K.T




video


video


Tahun 2016... Ellya darjah 3... Wafi masuk darjah 1... & Qasyah 5 thn tadika yayasan islam trg... Layannnnnn...


Pejam celik pejam celik dah 7 tahun Ammar wafi... Moga menjadi anak yg soleh dan berjaya dunia dan akhirat.. Taat pada ibubapa.. Aamiin


1. Lama tak update!!!uhu.... bincang punya bincang.. tak tau nak bawak budak2 pi mana... sempena cuti akhir tahun nie.. waduh.. nak pi fly dah tak lepas... Mamanya dah sarat... ehe.. so.. nak tak nak.. setuju jer la pi ke Port 

2. Mulanya nak pi la duk sini... kot2 ada offer... cari2 dekat agoda...full house.. yang tinggal cuma ada yg rege RM2k ++ keatas satu malam.. umakaiii... kirim salam jer la ..semula2 la plok ke situ..




3. Kebanyakan hotel n resort full ...ekjas punya ekjas date... dapatla booked di Ancasa Hotels & Resorts.. boleh lah dr takde...







4. Bertolak dr umah 11 Dis 2015 jam 12.30 thagri.. lewatdah rupanya.. plan nak pi awai.. tudiooo ehh.. sampai KL jam 5 ptg.. leh tahan jugak lajunya.,. malam tu tido umoh Mat Alif di Sri Kembangan.. esonya pi Kenduri di shah Alam...




5. Bertolak dari shah alam jam 12 thanri terus ke PD ...on da way singgah di Nilai.. uhu... shopping apa yg patut .. sampai di Hotel jam 6 ptg...terus budak2 3 org tu yg dah lama mengidam nak mandi kolam ..tukar baju mandi...isk isk...

 






6. Malamnya lepok sajer... keluar cari makan...  boleh la jugak sedapnya makanan di kedai ini





7. hari kedua... pagi2 bebudak dah bersiap utk ke Pantai Teluk Kemang.... jalan kaki tak sampai 5 minit dah sampai.. belakang hotel jer... apa lagi....

















8. bila semua dah letih + lapo perut.... ptg2 skit keluar la cari makan... pi la kedai yg org ckp ada ayam panggang bakar best.... ni ha kedai dia.. kedai Cowboy rupanya..





9. Kebetulan hujan lebat .. tak tau nak pi mana dah di PD nie... apo lagi terus tuju ke Seremban 2 ... utk ke Aeon Jaya Jusco..... window shopping + layan bebudah main games apo2 ntah..

 





 



















10. Hari ke 3 .. .bersiap2 utk check out... dan sebelum balik singgah sekejap beli apo2 yg patut di Telok kemang sambil makan Air Nyior Special blended...









11. Sempat snap beberapa keping gambo bilik.. kira boleh la ..pasal luas . bawak keluarga ramai pu ntakde masalah.. sediakan toto sahaja.. uhu..berehhh












12.. Bertolak balik jam 1 ptg.. Alhamdulillah selamat sampai jam 6 ptg....





3 Anak2 comel Papa & Mama.. Coming soon.. InsyaAllah tambah lg 😆

Mana bleh ellya , wafi & qasyah .. Mama jer kuda baru nyer.. Pa pung kena la kuda baru jugak... Kuda2 lama semua org dah booking.. Jdnya nak pergi naik apo hantar wafi n qasyah....isk isk


Boleh la jejalan bawah kak ellya, abg wafi n adik qasyah...Ma nyer dah ada kuda baru diooo .. wahahha 😎

Pa ambil kuda nie pada 1 Ogos 2015 di Honda Sri Damasara ..  setelah cancel booking di Honda KT.. ..patut terima before raya tp tak terima2.... ambil KL tak sampai 2 bulan settle.. :)

Nak pi ambik kuda nie semua nak follow ..apalagi.. Firefly jer laa... 





Suk sangat 3 beradik nie.. First time boleh naik Firefly... 

Nukilan : Papa...



Akhirnya mama dapat juga kuda kesukaanya tahun ini.. Alhamdulillah.. Kuda lama dah export ker Rantau panje 😆... Semoga dgn kuda baru .. Dpt bawa ellya ke sekoloh pg2 dgn lebih awal dan jgn asyik ellya kena tulis nama sokmo.. Cian ker dio 😩

Tarikh ambil kuda nie di Honda Sri Damansara .. MH Prestige pd 1 Ramadhan ... Bersamaan 18 Jun 2015

Pi ambik kuda naik firefly ..

Backdate punyer story biasala.. 😆

Tkg Karang : Papa :)